92/2/19
9:3 ص
سیستم عامل اندروید دارای قابلیتی است که با آن می توانید بدون Root کردن یا Unlock کردن دستگاه ، از گوشی یا تبلت اندرویدی ( مثلا فایل های نصب شده ، اطلاعات موجود در کارت حافظه و گوشی ، تنظیمات انجام شده و… ) بصورت کامل بکاپ بگیرید. این امکان برای اندروید 4?0 به بالا قابل استفاده است و در ادامه ی این مطلب می توانید با روشی ساده و کم دردسر برای انجام این کار آشنا شوید.
1) در ابتدا شما نیاز دارید که برنامه ی Android SDK را نصب کنید. اگر نیاز به نصب Android SDK دارید ، برای یادگیری نصب این برنامه به این صفحه مراجعه کنید.
2) بعد از نصب منوی استارت را باز کرده و تایپ کنید SDK Manager و اینتر را بزنید.
3) تیک کنار گزینه ی Android SDK Platform-tools را بزنید و سپس گزینه ی Install را انتخاب کرده تا نصب شود. این برنامه دارای فایلی به نام adb است که ما برای بکاپ گرفتن از اندروید خود به آن نیاز داریم.
اگر هم با اخطاری مواجه شدید احتمالا با خارج شدن و اجرا کردن دوباره ی Android SDK به عنوان Administrator ( راست کلیک بر روی آیکون برنامه و انتخاب Run as Administrator ) حل خواهد شد.
4) در گوشی خود و در قسمت تنظیمات ، Developer Options را انتخاب کرده و گزینه ی USB Debugging را فعال کنید.
5) حالا باید گوشی خود را با کابل USB به کامپیوتر وصل کنید. توجه داشته باشید که درایور گوشی شما روی کامپیوتر نصب باشد تا اتصال برقرار شود. در صورت نداشتن درایور می توانید آن را از سایت سازنده ی گوشی خود دریافت کنید و همپنین نصب کردن google USB Driver هم ممکن است این مشکل را برطرف کند در پایین قسمت Extras در صفحه ی SDK Manager می توانید این نرم افزار را پیدا ونصب کنید.
6) می توانید فایل adb.exe را در این آدرس بیابید. ( به جای NAME ، نام کامپیوتر خود را وارد کنید )
C:\Users\NAME\AppData\Local\Android\Android-sdk\platform-tools
بعد از اینکه به این پوشه رفتید ، باید shift را نگه داشته و در قسمتی خالی ، راست کلیک کنید و گزینه یOpen command window here را انتخاب کنید تا صفحه ی cmd باز شود.
7) برای اینکه امتحان کنید که آیا adb روی سیستم شما کار می کند یا نه ، باید adb devices را در صفحه ی باز شده تایپ کنید و اینتر را بزنید و اگر در پایین متن عبارت Device را دیدید ( مانند تصویر ) به این معنی است که adb کار می کند و می تواند با گوشی شما ارتباط برقرار کند.
8) برای بکاپ گرفتن همه چیز باید در صفحه ی cmd ، این بار این متن را تایپ کنید. این متن از اندروید شما بصورت کامل بکاپ می گیرد.
adb backup -apk -shared -all -f C:\Users\NAME\backup.ab
باز هم دقت داشته باشید که به جای NAME ، باید نام کامپیوتر خود را وارد کنید. همچنین می توانید به جای عبارت C:\Users\NAME\backup.ab ، یک آدرس دیگر برای ذخیره ی فایل قرار دهید.
9) اکنون باید روی گوشی خود انجام عملیات بکاپ گرفتن را با انتخاب Backup my data تایید کنید. همچنین امکان انتخاب یک پسورد برای فایل بکاپ وجود دارد.
10) برای باز گردانی و استفاده از فایل بکاپ روی گوشی خود در زمانی دیگر یا استفاده از آن روی دستگاه اندرویدی ای دیگر ، این کارها را انجام دهید:
دوباره مثل مراحل 8و10 ، cmd را اجرا کنید و این متن را تایپ کنید:
adb restore C:\Users\NAME\backup.ab
حالا هم روی گوشی باید عملیات را تایید کنید و اگر رمزی هم به فایل بکاپ داده شده ابتدا رمز را وارد کنید و پس از آن Restore my data را انتخاب کنید.
امیدوارم که از این آموزش استفاده برده باشید و این را هم بگویم که نرم افزار هایی نیز برای انجام این کار وجود دارد که یکی از بهترین این نرم افزار ها Carbon می باشد. استفاده از این نرم افزار هم مستلزم اندروید 4?0 به بالا است و به شما اجازه ی بکاپ گرفتن از فایل های دیتا ( اطلاعات برنامه ها مثلا تمام مراحل یک بازی ) را نیز بدون روت کردن گوشی می دهد. در صورتی که در استفاده با این نرم افزار به کمک نیاز داشتید می توانید در قسمت نظرات بیا ن کنید یا در صورت تمایل می توانیم آموزش استفاده از آن را نیز برای شما قرار دهیم.
منبع : فنجون